Queen a Adam Lambert sa chystajú na európske turné

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 12:40 • 2 min
Queen a Adam Lambert sa chystajú na európske turné

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Queen a americký spevák Adam Lambert vyrazia tento rok na európske turné.

slovakia

left justify in out

Formácia sa v rámci koncertnej šnúry predstaví napríklad aj 1. novembra v pražskej O2 Aréne, 4. novembra v Papp László Sportaréne v Budapešti, 6. novembra v Atlas Arene v poľskom meste Lodž alebo o dva dni neskôr vo viedenskej Stadhalle. Kapela plánuje predstaviť najväčšie hity, no fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na prekvapenia.

 

 

Muzikanti pri vyberaní skladieb mysleli aj na 40. výročie vydania albumu News of the World (1977), z ktorého pochádzajú skladby ako We Are the Champions alebo We Will Rock You. Vstupenky sa dostanú do predaja v piatok 21. apríla. 

Kapela Queen vznikla v roku 1970, pričom v súčasnosti v nej pôsobia aj dvaja pôvodní členovia Brian May (gitara) a Roger Taylor (bicie). Spevák skupiny Freddie Mercury zomrel v roku 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov. Tridsaťpäťročný Adam Lambert, ktorý je finalistom ôsmej sezóny American Idol, koncertuje s Queen už od roku 2011. Kapela, v ktorej hral aj basgitarista John Deacon, vydala 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. V novembri 2014 vydali kompiláciu Queen Forever. Ich výberovka Greatest Hits (1981) sa stala historicky prvým albumom, z ktorého sa vo Veľkej Británii predalo viac než šesť miliónov kópií. V roku 2001 Queen uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona