Quebec a Las Vegas majú záujem o vstup do NHL, podali oficiálne prihlášky

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 11:09 • 2 min
Quebec a Las Vegas majú záujem o vstup do NHL, podali oficiálne prihlášky

QUEBEC - Zámorská NHL by sa v nasledujúcich rokoch mohla rozšíriť o Las Vegas a Quebec. Práve tieto mestá ako jediné podali oficiálne prihlášky na vstup do slávnej hokejovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Pondelok určilo vedenie ligy ako posledný deň na podanie prihlášok do procesu expanzie. Záujemcovia museli zaplatiť povinnú kauciu 10 miliónov dolárov, z ktorej sú dva milióny nevratné a prídu o ne, i keď ich liga neprijme. Seattle, ktoré severoamerické médiá v uplynulých mesiacoch spájali s možným založením klubu NHL, sa nakoniec rozhodli do expanzného procesu nevstúpiť.

 

V Las Vegas a Quebecu to však myslia vážne. V "meste hriechu" sa momentálne dokončuje nový hokejový štadión, slávnostné otvorenie Videotron Centre v Quebecu by sa malo uskutočniť v septembri. Práve existencia novej a luxusnej haly bola jednou z hlavných požiadaviek vedenia NHL. V tej v súčasnosti pôsobí tridsiatka klubov, z nich šestnásť hrá vo Východnej konferencii. Z tohto pohľadu má väčšiu šancu ako prvý uspieť Las Vegas, ktorý by prirodzene zapadol do Západnej konferencie. Za jeho projektom stojí Bill Foley, šéf poistnej spoločnosti Fidelity National.

 

V Quebecu neutíchol záujem o hokej ani po roku 1995, keď sa vtedajší Nordiques presťahovali z kanadského mesta do Colorada. Fanúšikovia v Quebecu už niekoľko rokov snívajú o návrate NHL a momentálne sú k nemu veľmi blízko. Za mesto podala prihlášku spoločnosť Quebecor, ktorá vlastní televízne práva NHL pre francúzsky hovoriaci trh v celej provincii.

 

Záujemcovia musia teraz poskytnúť lige detaily ohľadne arén a financovania klubu, dedlajn majú do 10. augusta. Podľa slov komisára NHL Garyho Bettmana musí nový klub zaplatiť do ligovej pokladnice expanzný poplatok 500 miliónov dolárov. Súťaž sa naposledy rozširovala v roku 2000, keď na profiligovú mapu pribudli Columbus Blue Jackets a Minnesota Wild.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies