Quartararo je späť na čele šampionátu, Rossi spadol v súboji o víťazstvo

NETKY.SK • 28 September 2020, 10:47 • 2 min
Quartararo je späť na čele šampionátu, Rossi spadol v súboji o víťazstvo

BARCELONA- V pretekoch na španielskom okruhu v Barcelone sa znova dostal na najvyšší stupienok Francúz Fabio Quartararo, v minulej sezóne tu získal svoje prvé pódium v MotoGP, tento rok tu vybojoval svoje tretie víťazstvo v kariére.

slovakia

left justify in out

Späť na čele šampionátu!

Quartararo štartoval do pretekov z druhého miesta, pred ním stál jeho tímový kolega Franco Morbidelli, ktorý získal svoju prvú pole position v živote. Morbidelli mal výborný štart a do prvej zákruty viedol, v pätách mu bol jeho mentor Valentino Rossi, ktorý celý víkend ukazoval veľmi dobrú rýchlosť. Už po prvej zákrute bolo jasné, že MotoGP bude mať nového lídra, Dovizioso sa zrazil so Zarcom a dal tak možnosť iným jazdcom aby prevzali prvenstvo v šampionáte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

Na čele pretekov sa vytvorila trojička Morbidelli, Rossi a Quartararo, ktorá sa odtrhla od ostatných jazdcov a vytvorila si náskok. Quartararo sa dostal pred Rossiho a začal stíhať Morbidelliho. Po pár okruhoch sa Quartararo dostal aj pred Morbidelliho a prebral vedenie v pretekoch. Morbidelli sa snažil držať tempa, ktoré nasadil Quartararo ale pri brzdení do prvej zákruty urobil chybu a takmer spadol z motorky, to umožnilo Rossimu aby sa dostal na druhé miesto a ucítil možnosť víťazstva. Napokon jeho šance na jubilejné 200.pódium a aj jeho šance na víťazstvo skončili pri vstupe do druhej zákruty, Rossi spadol z motorky a už v druhých pretekoch po sebe si nezapíše žiadne body do šampionátu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

V závere pretekov sa tak ako už tradične predierali dopredu jazdci Suzuki, Joan Mir sa dostal na druhé miesto a poslednú pódiovú priečku obsadil Alex Rins. Quartararo si pripísal tretie víťazstvo v sezóne a dostal sa späť do čela šampionátu. Katastrofálny víkend to bol pre Mavericka Viňalesa, ktorý obsadil iba 9.miesto. MotoGP pokračuje o dva týždne vo francúzskom Le Mans.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies