"Schumacher po tejto sezóne definitívne skončí," tvrdí exkolega Herbert

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 12:03 • 2 min
"Schumacher po tejto sezóne definitívne skončí," tvrdí exkolega Herbert

"Schumacher po tejto sezóne definitívne skončí," tvrdí exkolega Herbert

slovakia

left justify in out

img

Sedemnásobný majster sveta F1 Michael Schumacher s najväčšou pravdepodobnosťou po tejto sezóne definitívne ukončí svoju aktívnu kariéru. Uviedol to jeho bývalý tímový spolujazdec Johnny Herbert, podľa ktorého "Schumi" usúdil, že nadišiel čas pre novú generáciu pretekárov.
      Schumacher sa trápil od svojho návratu koncom roku 2009, pričom ani raz sa nedostal v 23 pretekoch na stupne pre trojicu najlepších. Počet jeho triumfov na Veľkých cenách sa zastavil na čísle 91.  
      "On sa rozhodne nevrátil kvôli tomu, aby sa pohyboval okolo stredu výsledkovej listiny," uviedol Brit Herbert, ktorý bola Schumacherovým kolegom v roku 1995 v Benettone. "Sníval, že bude opäť víťazom a z Mercedsu urobí víťazný tím, ale veci sa vyvíjali opačným smerom a bol by som prekvapený, ak bude pokračovať."    
      Podľa Herberta, nie je hlavným faktorom "Schumiho" neúspechu jeho vek (42 rokov), ale fakt, že piloti a majstri sveta ako Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, či Nico Rosberg zdvihli latku.
      "Faktom je, že už jednoducho nie je najlepším pilotom na okruhu. Schumacher nestratil nič zo svojich schopností, ale mladá generácia jazdcov je jednoducho lepšia ako on," uviedol Herbert. "Na to, aby ste dnes vyhrali preteky musíte mať vysokú úroveň."
      Schumacher skončil minulý víkend na Veľkej cene Turecka na 12. mieste po strete s pilotom Renaultu Vitalijom Petrovom. Ďalšiu šancu na žiadaný úspech bude mať 22. mája na VC Španielska, kde vyhral šesťkrát, pričom v rokoch 2001 - 2004 hneď štyrikrát v rade.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies