"Porovnávať ma s Messim je nezmysel," tvrdí Gomez z Bayernu

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 06:57 • 2 min
 "Porovnávať ma s Messim je nezmysel," tvrdí Gomez z Bayernu

"Porovnávať ma s Messim je nezmysel," tvrdí Gomez z Bayernu

slovakia

left justify in out

img

Futbalový kanonier Bayernu Mníchov Mario Gomez napriek vydarenej a produktívnej sezóne odmieta porovnanie s hviezdnym Lionelom Messim z FC Barcelony. Podľa nemeckého reprezentanta je totiž argentínsky virtuóz najlepším hráčom všetkých čias.  
      Fyzicky disponovaný Gomez dal v tejto sezóne v Lige majstrov 11 gólov, teda o jeden menej ako Messi, pričom v nemeckej Bundeslige skóroval 23-krát a drží tak bavorský tím v hre o titul. Nemecké médiá ho vďaka tejto štatistike neustále porovnávajú s malým-veľkým "Leom". "Nie som blázon, aby som sa porovnával v Messim, pretože je najlepší na svete a najlepší aj bude," reagoval Gomez.
      Minulý mesiac trojnásobný víťaz ankety Svetový futbalista roka FIFA prekonal klubový rekord FC Barcelona, keď zaznamenal svoj 234. gól v drese katalánskeho giganta. Navyše, Messi dal v tomto ročníku 56 gólov vo všetkých súťažiach a mesiac a pol pred koncom súťaže už vytvoril nový španielsky rekord.
      Ak sa Messimu podarí skórovať aj v Lige majstrov, bude to pre neho už jubilejný 50. gól v prestížnej klubovej súťaži, pričom túto métu dosiahli doteraz len Španiel Raul Gonzalez, Holanďan Ruud van Nistelrooy a Francúz Thierry Henry. Barcelonu čaká odveta štvrťfinále Ligy majstrov proti AC Milánu, no ak Messi dá gól na Camp Nou, tak s 13 presnými zásahmi v sezóne vytvorí nový rekord prestížnej súťaže.
      "Domnievam sa, že existujú aj horšie veci, ako porovnanie s Messim, ale rozhodne nesledujem, čo robí. Snažím sa odviesť maximum pre svoje mužstvo," dodal Gomez. "Spoluhráči mi uľahčujú situáciu. Hráme ofenzívny futbal a mám skvelých kolegov v tíme. Som útočník a chcem dávať veľa gólov, ale pre mňa to nie je najdôležitejšie. To, na čom záleží, je úspech celého tímu."

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies