"Oceliari" myslia na ukončenie série, Slovan na návrat do Steel arény

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 11:54 • 2 min
"Oceliari" myslia na ukončenie série, Slovan na návrat do Steel arény

"Oceliari" myslia na ukončenie série, Slovan na návrat do Steel arény

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice dokázali v pondelňajšom piatom finále extraligovej play off zvíťaziť v Steel aréne a v stredu budú mať na ľade bratislavského Slovana veľkú výhodu. Súper v prípade prehry stratzí všetko, ak zakopnú oni, definitívne rozhodnutie padne v sobotu na východe republiky. 
      No kapitán "oceliarov" Miroslav Zálešák tvrdí, že na Slovan majú recept a verí, že už v Bratislave môžu rozhodnúť o zisku štvrtého titulu v rade. "Myslím si, že je to určite psychická výhoda. Samozrejme máme na Slovan nejaký recept, no neprezradíme ho a budeme sa ho snažiť dodržiavať počas celého zápasu. Posledný krok je vždy najťažší, pevne však verím, že máme dobrý kolektív, zomkneme sa a nejako to na ich ľade vybojujeme," uviedol autor obidvoch domácich gólov pondelňajšieho zápasu.
      Košičania však ani v tomto dueli nedokázali využiť presilovku piatich proti trom, ktorú mali k dispozícii takmer tri minúty. Predovšetkým situácia v 25. minúte, keď na trestnú lavicu putovali dvaja hráči belasých, volala po góle. "Sú to dôležité momenty, ktoré rozhodujú zápasy a musíme si to rozobrať, pretože aj v predchádzajúcich zápasoch sme mali presilovky piatich proti trom a musíme to premieňať," priznal skalický rodák.
      Po prvý raz vo finálovej sérii bola vypredaná i košická Steel aréna, čo si pochvaľovali aj samotní hráči. "Samozrejme, ak máme šance a diváci sa dostanú do varu, tak je to pre nás šiesty hráč. Chcem sa im poďakovať za vynikajúcu atmosféru. Po víťaznom góle som už bol aj unavený, tak som tam ležal, chlapci na mňa poskákali a užíval som si to," skonštatoval Zálešák.
      Ozdobou pondelňajšieho zápasu boli okrem rýchlych kombinácii, pozornej defenzívy, ako i dôraznej hry do tela, predovšetkým výkony oboch brankárov, ktorí predvádzali pekné zákroky. "Chvíľami sú to naozaj nervy, ale je to šport. Myslím si, že ja ani Braňo nemusíme ísť psychicky dole, pretože obidvaja pomáhame svojim spoluhráčom a zatiaľ mám možno o mali kúsok šťastia navyše ja, keďže vedieme 3:2 na zápasy. Posledný krok je vždy najťažší, no verím, že to v Bratislave zlomíme a ukončíme už v stredu," povedal český gólman v službách HC Košice Alexandr Hylák.
      Jeho náprotivok v bránke Slovana Branislav Konrád bol po zápase značne smutný a z jeho prejavu bolo cítiť, že ho najtesnejšia prehra veľmi mrzí. "Bolo tam pár zákrokov, niekedy aj trošku viac šťastia na jednej, či druhej strane. Pomohli nám i žŕdky a myslím si, že tento zápas bol naozaj aj o brankároch. Škoda, že sme dostali o jeden gól navyše a prehrali. Ideme domov, chceme vyhrať a uvidíme, čo v siedmom zápase. Košičania budú pozorne brániť, my chceme vyhrať, takže budeme hrať viac do útoku, snažiť sa dať čo najviac gólov a vynútiť si spomínaný siedmy zápas," zamyslel sa Konrád.
      Iba 89 sekúnd chýbalo do ukončenia predĺženia a k následným samostatným nájazdom. "Pred predĺžením bolo všetko otvorené a takisto Roman Kukumberg tam mal možno ešte väčšiu šancu ako Miro Zálešák, ktorý puk spoza bránky šikovne zasunul. Bola to identická situácia ako na druhej strane, nám to nepadlo. My sme trošku dúfali v samostatné nájazdy, pretože hosťujúci tím na to čaká. Škoda tej minúty a pol," povzdychol si obranca Peter Frühauf.
      Rodák z Prešova si je vedomý, že šiesty zápas bude naozaj dôležitý, ale nechce si pripustiť psychický tlak. "Ak vyhráme, tak pod psychickým tlakom budú opäť Košice. Ťažko očakávať nejaký duel, možno ten šiesty bude taký ako v pondelok, myslím si, že ľudia budú spokojní, tréneri však menej. Verím, že ak dáme aspoň polovicu gólov z tých šancí, ktoré sme mali, tak dokážeme zápas udržať v našej réžii," uzavrel Frühauf.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona