"Kráľovná" Yu-Na odmietla špekulácie o konci kariéry

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:50 • 2 min
"Kráľovná" Yu-Na odmietla špekulácie o konci kariéry

"Kráľovná" Yu-Na odmietla špekulácie o konci kariéry

slovakia

left justify in out

Kórejská krasokorčuliarka Kim Yu-Na potvrdila svoju účasť na budúcoročných majstrovstvách sveta v Japonsku, čím zamietla špekulácie o ukončení kariéry a venovaniu sa výlučne profesionálnym vystúpeniam na ľade.
      Devätnásťročná víťazka zo zimných olympijských hier vo Vancouveri v pondelok pre agentúru Yonhap uviedla, že vynechá blížiacu sa sériu Grand Prix s cieľom koncentrovať sa iba na podujatie, ktoré sa stalo jej korisťou v roku 2009. "Budem sa sústrediť na majstrovstvá sveta. S trénermi vypracujeme časový harmonogram, do ktorého začleníme jednotlivé súťaže," uviedla Kim.
      MS 2011 sa uskutočnia v marci v Tokiu, v rodnej krajine Kiminej najväčšej rivalky a obhajkyne svetového prvenstva Mao Asadaovej. Kim, ktorej prezývka znie "Kráľovná Yu-Na", obsadila v marci v Turíne striebornú priečku. Dôvodom umiestnenia na druhom mieste bola podľa jej slov psychická a fyzická vyčerpanosť po olympijskom triumfe. Kórejčanka sa zatiaľ nevyjadrila k otázke, či sa zlato z Vancouveru pokúsi obhájiť aj v roku 2014 v Soči.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies