"Brazília má hluché obdobie, ale na MS 2014 bude favoritom," tvrdí Pelé

NETKY.SK • 28 Október 2011, 03:10 • 2 min
"Brazília má hluché obdobie, ale na MS 2014 bude favoritom," tvrdí Pelé

"Brazília má hluché obdobie, ale na MS 2014 bude favoritom," tvrdí Pelé

slovakia

left justify in out

img

Brazílska futbalová reprezentácia prežíva hluché obdobie, ale na domácom svetovom šampionáte v roku 2014 bude určite jedným z favoritov. Pre nemecký športový magazín Kicker to uviedol legendárny kanárik Pelé.    
      Jeden z najlepších futbalistov všetkých čias je však znepokojený z relatívne častej fluktuácie na poste brazílskeho reprezentačného trénera. "Takto sa nedá budovať skutočne silný národný tím. Podľa mňa nám nepomáha ani častá fluktuácia hráčov a príliš široký káder. Nech však nikto nepochybuje: 'Brazília bude v roku 2014 nesmierne silná, ak sa jej podarí postaviť najlepší tím'," povedal Pelé.  
      Pelé ďalej poznamenal, že dlhou vynútenou absenciou Kaka utrpel aj národný tím kanárikov. Dúfa však, že ofenzívny stredopoliar Realu Madrid sa vráti do svojej starej formy práve o necelé tri roky, avšak hviezdny Ronaldinho to podľa neho bude mať ťažké sa presadiť. Na jeho post sa totiž tlačia neobrúsené diamanty Neymar a Ganso.
      Trojnásobný majster sveta nezabudol oceniť ani kvality súčasného dvojnásobného víťaza ankety o Svetového futbalistu roka FIFA Lionela Messiho z Argentíny. Súčasne však dodal, že porovnanie s legendami znesie kanonier FC Barcelona vtedy, keď sa udrží na vrchole dlhší čas.
      "Stačí sa pozrieť akú úspešnú a dlhú kariéru mali (Franz) Beckenbauer, (Michel) Platini, (Bobby) Charlton alebo Gerd Müller. Títo borci odohrali na vrchole 10 až 15 rokov. Najskôr musia mladíci dosiahnuť túto métu," dodal Pelé.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies