"Belasí" chcú proti PSG prvé body, Štepanovský: "Bude to zážitok"

NETKY.SK • 19 Október 2011, 21:58 • 2 min
"Belasí" chcú proti PSG prvé body, Štepanovský: "Bude to zážitok"

"Belasí" chcú proti PSG prvé body, Štepanovský: "Bude to zážitok"

slovakia

left justify in out

img

Futbalistov úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava čaká vo štvrtok večer skúška ohňom, keď na Pasienkoch privítajú vysoko favorizovaný francúzsky tím Paríž Saint-Germain. "Belasí" po domácej prehre s Athleticom Bilbao (1:2) a v Salzburgu (0:3) čakajú na prvý bodový zápis v F-skupine Európskej ligy. Ak by sa im podaril v súboji s lídrom Ligue 1, rovnalo by sa to menšiemu zázraku.
Vzhľadom na súčasné herné rozpoloženie a najmä silu kádra sú jasnými favoritmi hostia, ktorí deväť ligových kôl nenašli premožiteľa a v nedeľu uspeli na Korzike proti AC Ajaccio (3:1). Hetrikom sa blysol s 8 gólmi najlepší strelec francúzskej ligy Kevin Gameiro. Proti Slovanu sa dajú očakávať zmeny v zostave PSG - v bráne by mal stáť v Európskej lige uprednostňovaný Nicolas Douchez, na stopérskom poste by mali prvýkrát spolu nastúpiť kapitán uruguajskej reprezentácie Diego Lugano s uzdraveným Mamadouom Sakhom. Slovenský fanúšik sa môže tešiť aj na argentínsky "diamant" Javiera Pastoreho, ktorého PSG získal v lete z Palerma za odstupné 42 miliónov eur.
Parížanom bude chýbať defenzívny stredopoliar Mohamed Sissoko, ktorý videl v predošlom zápase v Bilbau červenú kartu. Pre zranenie necestoval s výpravou ďalší defenzívny štít Blaise Matuidi, dlhodobo zranení sú srbský stopér Milan Biševac a útočník Guillaume Hoarau. Hostia sa pokúsia v Bratislave dosiahnuť métu 100 strelených gólov v európskom pohári číslo dva (pozn. - v minulosti Pohár UEFA), od ktorej ich delia dva presné zásahy. "Víťazstvom na pôde Ajaccia sme si urobili chuť a zvýšili sebavedomie. Do Bratislavy cestujeme s cieľom bodovať naplno a odčiniť prehru s Bilbaom," povedal pre oficiálnu internetovú stránku PSG gólman Douchez. Kormidelník dvojnásobného francúzskeho majstra a šampióna Pohára víťazov pohárov z roku 1996 Antoine Kombouare vyhlásil: "Veľa toho o mužstve Slovana nevieme, ale do zápasu zostáva veľa času, aby sme zistili, aké sú jeho charakteristické črty."
Zápas bude mať špeciálnu príchuť pre útočníka Slovana Filipa Šeba, ktorý v minulosti v krajine "galského kohúta" pôsobil. Jeho trénerom v FC Valenciennes bol práve súčasný lodivod PSG, spoluhráčom zasa ľavý obranca Siaka Tiéné z Pobrežia Slonoviny. Slovan v generálke na PSG remizoval v Trenčíne 2:2, keď v druhom polčase gólmi Guédého a Lačného zmazal dvojgólový náskok nováčika. Zápas so slávnym francúzskym tímom však bude iná káva. "Je to veľký zážitok hrať proti takému súperovi. Všetci sa na to tešíme. Musíme hrať na brejky a veriť, že sa nám nejaký podarí dotiahnuť do úspešného konca. Parížania sú veľmi dobrí v držaní lopty," povedal v rozhovore pre televíziu TA3 ľavý obranca Peter Štepanovský. Slovanu budú chýbať rekonvalescenti Erik Čikoš s Lukášom Pauschekom, ale uzdravili sa Juraj Halenár a Igor Žofčák. "Súper v lete nakúpil veľa hráčov, je to veľmi silné mužstvo. Veríme, že nás prídu podporiť fanúšikovia. Takýto súper sem nepríde každý deň," povedal Halenár.
Zápas Slovan - PSG má výkop o 21.05, hlavným rozhodcom je Angličan Lee Probert.

Európska liga UEFA 2011/2012, štvrtok 20. októbra:
F-skupina, 3. kolo:
21.05 Slovan Bratislava - Paríž Saint-Germain /rozhodca: Lee Probert (Angl.)/
predpokladané zostavy:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Dosoudil, Štepanovský - Žofčák, Guédé, Kladrubský, Grendel - Šebo, Lačný
PSG: Douchez - Jallet, Lugano, Sakho, Armand - Chantome, Bodmer - Menez, Pastore, Nene - Gameiro
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies