Qatar Airways môžu nakoniec kúpiť boeingy namiesto Airbusov A320

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 18:32 • 2 min
Qatar Airways môžu nakoniec kúpiť boeingy namiesto Airbusov A320

DAUHA - Katarské aerolínie Qatar Airways sa môžu obrátiť na amerického výrobcu lietadiel Boeing, aby si zabezpečili náhradu za objednané stroje Airbus A320neo, u ktorých sa objavili ďalšie problémy.

slovakia

left justify in out

Qatar Airways môžu vycúvať z objednávky štyroch až šiestich lietadiel, ktoré im má Airbus dodať, pre problémy s hydraulickým systémom a softvérom modelu A320.

 

Arabská letecká spoločnosť už minulý mesiac kritizovala amerického výrobcu motorov Pratt & Whitney, ktorý dodáva motory pre Airbus. Šéf aerolínií Akbar Al Baker firme vyčítal, že nedostatočne otestovala, ako fungujú motory v A320neo pri vysokých teplotách, ktoré sú bežné v krajinách Perzského zálivu.

 

"Naznačili, že do konca roka všetky problémy odstránia," povedal Baker. Dodal, že sa spojil aj s predstaviteľmi Airbusu. Baker tiež uviedol, že jeho spoločnosť môže nakoniec kúpiť Boeingy 737NG.

 

Airbus zápasí s technickými problémami a musel odsunúť dodávku niektorých lietadiel typu A320neo, potvrdil to dnes zdroj z leteckého priemyslu. Problémy sa vraj týkajú hydraulického systému, najmä zvýšeného hluku, ktorý vydáva hydraulické čerpadlo. Niektoré stroje zaznamenali aj vysokú teplotu v hydraulickom systéme. Qatar Airways sa sťažujú na problémy nielen s hydraulickým systémom, ale aj so softvérom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona