Qatar Airways kupuje 35 % nákladnej leteckej spoločnosti Cargolux

NETKY.SK • 10 Jún 2011, 09:58 • 2 min
Qatar Airways kupuje 35 % nákladnej leteckej spoločnosti Cargolux

Qatar Airways kupuje 35 % nákladnej leteckej spoločnosti Cargolux

slovakia

left justify in out

img

Katarská letecká spoločnosť Qatar Airways kupuje 35-% podiel v nákladnej leteckej spoločnosti Cargolux. Uviedli to dnes firmy v spoločnom vyhlásení, finančné podmienky akvizície však nezverejnili.
      Katarské aerolínie odkúpia podiel od Luxemburska a dvoch luxemburských investičných spoločností, ktoré prevzali 33,7-% podiel v Cargoluxe koncom roku 2009 od švajčiarskej spoločnosti Swissair, keď sa tá dostala do likvidácie. Bolo to však len dočasné riešenie, pričom Cargolux odvtedy hľadal dlhodobého investora.
      Cargolux je najväčšou nákladnou leteckou spoločnosťou v Európe a Qatar Airways si od akvizície sľubujú získanie väčšieho podielu na trhu leteckej nákladnej prepravy. "Investícia do vedúceho nákladného prepravcu v Európe Cargolux podporuje naše ambície stať sa do roku 2015 jedným z najväčších hráčov na trhu nákladnej leteckej dopravy," uviedli zástupcovia Qatar Airways.
      Cargolux sídliaci v Luxemburgu dosiahol v minulom roku zisk 59,8 milióna USD (40,92 milióna eur) a dostal sa tak z hlbokej straty v predchádzajúcom roku, keď v dôsledku krízy záujem o leteckú prepravu upadol. V súčasnosti spoločnosť prevádzkuje 16 nákladných Boeingov 747-400, ktorými lieta do 90 destinácií. Po celom svete zamestnáva viac než 1400 ľudí.
Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona