Qantas a Eastern Airlines založia spoločný dopravný podnik

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 11:52 • 2 min
Qantas a Eastern Airlines založia spoločný dopravný podnik

Qantas a Eastern Airlines založia spoločný dopravný podnik - Doprava Austrálsky Qantas a čínske Eastern Airlines sa dohodli na založení nízkonákladovej spoločnosti Jetstar so sídlom v Hongkongu. Jetstar bude zameraný na poskytovanie dopravných služieb naj

slovakia

left justify in out

img

Austrálsky Qantas a čínske Eastern Airlines sa dohodli na založení nízkonákladovej spoločnosti Jetstar so sídlom v Hongkongu. Jetstar bude zameraný na poskytovanie dopravných služieb najmä v vzmáhajúcej sa strednej triede v Číne.
      Qantas a Eastern Airlines v nedeľu (25.3.) informovali, že v novej firme budú mať rovnaký podiel. Jetstar začne slúžiť cestujúcim od začiatku budúceho roka. Jeho stroje budú lietať aj do Japonska, Kórejskej republiky a krajín juhovýchodnej Ázie. Ťažiskom podnikania Jetstaru bude veľký čínsky trh, do ktorého spolu s čínskou pevninou a Hongkongom patrí aj Macau a Taiwan.
       Linky začnú obsluhovať najprv tri airbusy A320, ale do roku 2015 ich počet vzrastie o 15. Nízkonákladová letecká spoločnosť začne podnikať s kapitálom 115 miliónov USD (86,84 milióna eur) a partneri sa na ňom budú podieľať po 57,5 milióna USD. 
      Eastern Airlines so sídlom v Šanghaji prepravili vlani 292 miliónov cestujúcich. V roku 2015 by ich mali odviezť podľa odhadu čínskeho úradu pre leteckú dopravu 450 miliónov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies