Q-Tip prezradil názov posledného albumu A Tribe Called Quest

NETKY.SK • 3 November 2016, 09:56 • 2 min
Q-Tip prezradil názov posledného albumu A Tribe Called Quest

BRATISLAVA - Šiesta a zároveň posledná štúdiovka americkej hip-hopovej skupiny A Tribe Called Quest dostala názov We Got It From Here, Thank You For Your Service.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre denník The New York Times to prezradil člen formácie Q-Tip, ktorý taktiež doplnil zoznam hostí. Tými budú okrem už skôr oznámených Busta Rhymesa a Consequencea aj Elton John, Jack White, Kendrick Lamar a André 3000 z Outkast. Album, ktorý vyjde v piatok 11. novembra, nahrávali v Q-Tipovom domácom štúdiu v New Jersey.

 

O tom, že A Tribe Called Quest nahrali nový album, informoval ešte v auguste riaditeľ vydavateľstva Epic Records L.A. Reid. Ten taktiež vyhlásil, že novinku stihli dokončiť ešte pred úmrtím Phife Dawga, ktorý skonal 22. marca vo veku 45 rokov v dôsledku komplikácií spojených s cukrovkou. Reid okrem toho prezradil, že na albume sa podieľal aj Jarobi White, ktorý formáciu opustil po vydaní debutovej štúdiovky People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm (1990). Q-Tip potom minulý týždeň prezradil, že nápad nahrať po takmer 20 rokoch nový album dostali po tom, ako vlani vystúpili v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

 

 

Skupina A Tribe Called Quest vznikla v roku 1985 v New Yorku a jej členom je okrem trojice vyššie spomínaných aj Ali Shaheed Muhammad. Na konte majú zatiaľ päť štúdioviek - People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm, The Low End Theory (1991), Midnight Marauders (1993), Beats, Rhymes And Life (1996) a The Love Movement (1998). Po vydaní posledného albumu sa skupina rozpadla a jej členovia sa začali venovať sólovým kariéram. A Tribe Called Quest sa však neskôr niekoľkokrát dali dokopy. V roku 2011 mal premiéru dokumentárny film Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest, ktorý nakrútil Michael Rapaport.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies