Pytliak zastrelil troch rakúskych policajtov, na rováši mal ďalších 43 trestných činov!

NETKY.SK • 12 Október 2013, 08:42 • 2 min
Pytliak zastrelil troch rakúskych policajtov, na rováši mal ďalších 43 trestných činov!

VIEDEŇ - Rakúsky pytliak, ktorý v septembri chladnokrvne zastrelil troch policajtov a vodiča sanitky, mal podľa doterajších poznatkov šéfa dolnorakúskeho Krajinského kriminálneho úradu Franza Polzera na rováši 43 trestných činov, vrátane najmenej 20 vlámaní, medzi ktorými bolo osem do poľovníckych objektov.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý mal podľa názoru kriminalistov "riadne čo skrývať", odcudzil 131 z celkove 305 políciou zaistených strelných zbraní na jeho statku v okrese Melk. Informoval o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.

Alois Huber spôsobil materiálne škody v rádovo miliónoch eur, do dnešného dňa sa ich objem vyšplhal na osem miliónov, zodpovední však predpokladajú, že po ukončení vyšetrovania prevýši hranicu desiatich miliónov.

Pytliak mal s určitosťou na svedomí vlámania spojené s podpaľačstvom v poľovníckej vile v Guttensteine v okrese Viedenské Nové Mesto z augusta 2004 i na zámku v Göstlingu v okrese Scheibbs z decembra rovnakého roka. O tri roky nato navštívil ako nepozvaný hosť aj poľovnícky zámok v Altenmarkte v okrese Liezen v spolkovej krajine Štajersko, kde založil požiar. Iba škody v Göstlingu vyčíslili svojho času na asi päť miliónov eur, v Guttensteine sa odhadovali na viac ako milión eur, veď odtiaľ popri viacerých strelných zbraniach zmizlo aj 89 trofejí a preparovaná puma. Aj toto zviera našli na pytliakovom statku.

Prebiehajúce vyšetrovanie zatiaľ nedalo definitívnu odpoveď na otázku, či mal 55-ročný muž, ktorý obkľúčený políciou spáchal samovraždu, komplicov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies