Pytačky Sagana a Tinkova trvali vyše roka

NETKY.SK • 8 August 2014, 15:39 • 2 min
Pytačky Sagana a Tinkova trvali vyše roka

KODAŇ - Pytačky Petra Sagana a Olega Tinkova trvali vyše roka, oficiálne oznámili ich výsledok a príchod slovenského cyklistu do tímu Tinkoff-Saxo až v piatok.

slovakia

left justify in out

Obe strany sa dohodli na zmluve na tri roky s platnosťou od 1. januára 2015. Predseda predstavenstva tímu Tinkoff-Saxo Stefano Feltrin priznal, že prvýkrát sa o Saganovi rozprával s jeho agentom Giovannim Lombardim už vlani v júli, keď Oleg Tinkov mal záujem prevziať tím Cannondale. Napokon sa ruský milionár dohodol s Bjarnom Riisom a Saxom a Sagan bol preňho jedným z jazdcov, ktorých chcel získať do družstva.

 

"O Saganovi som rokoval v júli minulého roka, už vtedy bol v našich plánoch. Mal som stretnutie s Lombardim, ale potom zlyhala dohoda s Cannondale," priznal v rozhovore pre CyclingNews Stefano Feltrin. O Sagana mali záujem aj iné tímy. Veľa sa špekulovalo o odchode Žilinčana do budúceho tímu Fernanda Alonsa, keďže obaja športovci sa viackrát stretli. "Musíte sa opýtať Lombardiho, koľko mal ponúk. Rozhodne tam boli v hre aj Cannondale či Alonso, ale asi každý tím sa zaujímal o Sagana." K dohode prišlo podľa všetkých indícií už dávnejšie, ale oficiálne ju oznámili až 8. augusta. Prestupový trh v cyklistike sa otvoril presne pred týždňom. Feltrin je diplomat a nechcel prezradiť, kedy padla definitíva k dohode so Saganom: "Povedzme, že 1. augusta, boli sme pokojní," načrtol a pokračoval: "Ponúkli sme Petrovi viacročný pracovný projekt, nie iba ekonomický, ale aj športový, ktorý mu dá šancu ešte rásť." 

 

V kuloároch sa špekuluje o výške Saganovej zmluvy. Niektoré informácie hovoria o sume 4 miliónov eur za sezónu, reálnejšie je číslo okolo troch miliónov. "Je samozrejmé, že číslo je utajené. Všetci sme spokojní so zmluvou. Vždy hovorím, že kontrakty sú dobré, ak sú obe strany spokojné. A teraz to platí," doplnil pre CyclingNews.com Feltrin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies