Pyrotechnik dohľadal v lese rekordne veľké množstvo starej munície

NETKY.SK • 3 November 2014, 13:05 • 2 min
Pyrotechnik dohľadal v lese rekordne veľké množstvo starej munície

ŽILINA - Rekordne veľké množstvo starej munície dohľadal v lese policajný pyrotechnik. V piatok 31. októbra po ohlásení nálezu jedného kusa starej munície náhodným okoloidúcim v lesnom poraste v liptovskom regióne našiel spolu 65 kusov funkčnej delostreleckej munície kalibru 82 mm z 2. svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

„Miesto najväčšieho obdobného nálezu na území nášho kraja zámerne nekonkretizujeme, aby sme zbytočne nezaktivizovali amatérskych vyhľadávačov, lebo im pri neodbornej manipulácii s takýmito nálezmi hrozia ťažké zranenia,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.
     

Zároveň upozornila, že vyhľadávanie a prechovávanie nájdenej munície je závažným porušením zákona. „Povinnosťou je takýto nález bezodkladne ohlásiť, označiť miesto a vôbec sa nedotýkať nájdenej munície. Manipulovať s ňou môže jedine policajný pyrotechnik,“ prízvukovala krajská policajná hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies