Pyrotechnici zneškodňovali muníciu v Michalovciach

NETKY.SK • 30 Október 2013, 10:32 • 2 min
Pyrotechnici zneškodňovali muníciu v Michalovciach

BRATISLAVA/MICHALOVCE - V Michalovskom okrese mali pyrotechnici v utorok plné ruky práce, jednu funkčnú delostreleckú strelu likvidovali priamo na mieste.

slovakia

left justify in out

Pri výkopových prácach v obci Závadka ju našiel bagrista. Keďže jej prevoz by bol veľmi nebezpečný, pyrotechnik rozhodol o jej likvidácii na mieste. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, za prísnych opatrení ju zneškodnili v bezpečnej vzdialenosti od obce. Pyrotechnici zasahovali aj v obci Zalužice a v obci Bajany. Dvaja muži našli vo svojich záhradách ručný a puškový granát. Muníciu previezli na zneškodnenie. Pyrotechnika privolali aj do obce Budimír v okrese Košice-okolie. Z munície sa však nakoniec vykľul valec dopravníkového pásu.

Polícia ľuďom opäť pripomína, aby nájdenú muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju, môže vybuchnúť aj po niekoľkých desiatkach rokov. Ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti, je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Vhodné je aj miesto nejakým spôsobom označiť, prípadne nájsť v okolí nejaké záchytné body, podľa ktorých sa dá miesto nájsť. Riziká hrozia napríklad pri lesných požiaroch, teplo totiž môže muníciu aktivovať. Každý nález je potrebné nahlásiť na policajnej linke 158. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies