Pyrotechnici zasahovali v stredu dvakrát v Košickom kraji

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 10:12 • 2 min
Pyrotechnici zasahovali v stredu dvakrát v Košickom kraji

KOŠICE – Policajní pyrotechnici zasahovali v stredu (6.4.) dvakrát v Košickom kraji pri nájdenej povojnovej munície. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

slovakia

left justify in out

"V okrese Michalovce objavili počas lesných prác povojnovú muníciu. Nachádzala sa na lesnej ceste v katastri obce Pavlovce nad Uhom," skonštatoval policajný hovorca s tým, že privolaný policajný pyrotechnik zaistil delostreleckú mínu kalibru 120 mm z obdobia druhej svetovej vojny.

 

Ďalšiu povojnovú muníciu objavili na lúke zvanej Horná Panica v katastri obce Gemerská Panica v okrese Rožňava.

"Aj v tomto prípade policajti miesto do príchodu policajného pyrotechnika zabezpečili, aby nedošlo k jej manipulácii. Pyrotechnik na mieste zaistil 81-mm delostreleckú mínu, nemeckej výroby z obdobia druhej svetovej vojny. Munícia bola následne bezpečne prevezená na jej následné zneškodnenie," uviedol Szabó.

 

Polícia opätovne pripomína, že každý nález treba oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112. Občanom odporúča, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona