Pyrotechnici našli v Sninskom a Svidníckom okrese 33 kusov nevybuchnutéj vojenskej munície

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 11:19 • 2 min
Pyrotechnici našli v Sninskom a Svidníckom okrese 33 kusov nevybuchnutéj vojenskej munície

PRAŠOV - Policajným pyrotechnikom sa počas školenia v tomto týždni podarilo nájsť v okrese Svidník a okolí vodnej nádrže Starina v Sninskom okrese 33 kusov munície z obdobia druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Okrem toho boli pri obciach Kapišová a Dlhoňa vo Svidníckom okrese v uplynulých dňoch nájdené aj dva granáty. Ako dnes informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, všetka munícia bola zaistená a prevezená za účelom jej zneškodnenia.

 

Vyhľadávanie munície sa uskutočnilo v rámci celoslovenského inštruktážno-metodického zamestnania policajných pyrotechnikov, ktoré vedie Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru.

 

"Na školení sa zúčastňujú aj kolegovia z Česka a Maďarska," priblížil hovorca s tým, že okrem teoretickej malo i praktickú časť. V rámci nej okrem iného vyhľadávali starú muníciu, a to v oblastiach, kde prebiehali boje počas prvej a druhej svetovej vojny. Tá môže byť totiž aj po desiatkach rokov stále funkčná a pri neodbornej manipulácií s ňou môže dôjsť k vážnym zraneniam.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies