Pygmejovia - Deti džungle je najlepším filmom na festivaloch v Česku

NETKY.SK • 11 December 2012, 13:04 • 2 min
Pygmejovia - Deti džungle je najlepším filmom na festivaloch v Česku

Pygmejovia - Deti džungle je najlepším filmom na festivaloch v Česku - Kultúra Napriek nenápadnému uvedeniu si film slovenského režiséra Pavla Barabáša Pygmejovia - Deti džungle získal mnohých priaznivcov na filmových projekciách, školských premietaniach,

slovakia

left justify in out

img

Napriek nenápadnému uvedeniu si film slovenského režiséra Pavla Barabáša Pygmejovia - Deti džungle získal mnohých priaznivcov na filmových projekciách, školských premietaniach, v kinách i kluboch v 45 mestách Slovenska ako súčasť projektu "Ekoslovensko". Po šiestich oceneniach mu pribudli cez víkend dve najvyššie. "V konkurencii 105 nominovaných filmov zo 16 krajín získal ocenenie Grand Prix na najväčšom súťažnom festivale outdoorových filmov vo svete – 10. ročníku Medzinárodného festivalu outdoorových filmov v Prahe," TASR informovala Martina Straková z K2 studia.

Medzinárodná porota vyhlásila Grand Prix aj na 38. ročníku Medzinárodného filmového festivalu o životnom prostredí, prírodnom a kultúrnom dedičstve Ekofilm. V Ostrave získal dokument Pygmejovia - Deti džungle prvenstvo spomedzi 103 nominovaných filmov z 20 krajín sveta.

Film oslovuje divákov svojím posolstvom zachovania prirodzenej rovnováhy, tradícií, jednoduchého šťastia a základných ľudských hodnôt. Je to príbeh o Pygmejoch, ktorí žijú tisícročia rovnakým spôsobom života v absolútnej symbióze s prírodou. Cesta k nim divákov privádza k začiatkom ľudskej existencie. "Nie je to len film o dávnom vzťahu človeka k našej Zemi, ale i o drsnom poznaní, že mnohými civilizačnými výdobytkami spôsobujeme v treťom svete veľké ľudské utrpenie a vymieranie tých, ktorí nás môžu veľa naučiť," dodala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies