Puyol vynechá Euro 2012 kvôli operácii kolena

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 12:10 • 2 min
Puyol vynechá Euro 2012 kvôli operácii kolena

Puyol vynechá Euro 2012 kvôli operácii kolena - Futbal BARCELONA - Španielsko dostalo ďalšiu ranu v ich snahe obhájiť ​​titul európskych šampiónov, keď pravdepodobne Carles Puyol vynechá tohtoročné EURO2012. Puyol sa podrobí operácii kolena a bude mimo hr

slovakia

left justify in out

imgBARCELONA - Španielsko dostalo ďalšiu ranu v ich snahe obhájiť ​​titul európskych šampiónov, keď pravdepodobne Carles Puyol vynechá tohtoročné EURO2012.

Puyol sa podrobí operácii kolena a bude mimo hru šesť týždňov potom, čo sa u neho objavili problémy po výhre Barcelony nad Espanyolom 4-0 minulú sobotu.
"Po vykonaní testov sme sa rozhodli, že hráč sa v sobotu 12.mája podrobí artroskopickej operácii kolena," uvádza Barcelona vo svojom vyhlásení.

"Predpokladaná doba, po ktorú bude mimo hru je asi šesť týždňov."

Puyol tento víkend určite vynechá posledný zápas Barcy v Primera Division na ihrisku Betisu a tiež nebude hrať v poslednom zápase pod vedením trénera Pepa Guardiolu vo finále Copa del Rey proti Athleticu Bilbao, ktoré je na programe 25.mája.
Absencia Puyola bude veľkou stratou pre úradujúcich majstrov sveta a Európy, ktorí 10.júna začínajú obhajobu svojho titulu proti Taliansku.

Tréner Španielska, Vicente Del Bosque, oznámi predbežnú nomináciu 15.mája, z ktorej potom 27.mája určí konečnú nomináciu.

"Taký je futbal, je to pre nás veľmi výrazná strata," citoval Del Bosqueho španielsky portál Marca.

"Odhliadnuc od toho, či to naruší moje plány alebo nie, Puyol je charizmatický chlapec a veľmi dôležitý pre tím a bol len krôčik od jeho 100. zápasu v reprezentačnom drese. Je to veľká škoda, lebo bol v skvelej forme."

34-ročný Puyol bol spoľahlivým článkom španielskej obrany viac ako desať rokov a dosiahla 99 štartov za svoju krajinu. Obranca strelil víťazný gól Španielska na 1:0 v semifinále Majstrovstiev sveta v roku 2010 proti Nemecku.

Jeho absencia bude pravdepodobne znamenať, že na EURO 2012 ho nahradí Sergio Ramos z Realu Madrid a po boku Gérarda Piquého budú v strede obrany Španielska.{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=4xGs_-xtpkU"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies