Putinv hovorca súhlasí s Trumpom: NATO sotva možno označiť za modernú organizáciu

NETKY.SK • 16 Január 2017, 13:31 • 2 min
Putinv hovorca súhlasí s Trumpom: NATO sotva možno označiť za modernú organizáciu

PESKOV - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov súhlasí s názorom novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa, že NATO "možno sotva označiť za modernú organizáciu". Ide podľa neho o "prežitok, ktorého systémovým cieľom je konfrontácia".

slovakia

left justify in out

Trump v dnes zverejnenom rozhovore pre nemecký denník Bild a britské noviny Sunday Times označil Severoatlantickú alianciu za zastaranú a zdôraznil, že primálo členských štátov NATO platí primeraný podiel za svoju ochranu.

 

"NATO je naozaj prežitok, aj my s tým súhlasíme," uviedol dnes Peskov podľa agentúry Interfax. Vysvetlil, že "keďže systémovým cieľom aliancie je konfrontácia a podriaďuje sa tomu aj celá jej štruktúra, potom ju sotva možno označovať za modernú organizáciu, ktorá spĺňa predstavy o stabilite, trvalom rozvoji a bezpečnosti".

 

Peskov síce Trumpovo hodnotenie na adresu NATO komentoval, ale novinárov vyzval, aby s hodnoteniami výrokov Donalda Trumpa počkali dovtedy, kým sa 20. januára neujme funkcie prezidenta USA.

 

Trump tiež v rozhovore povedal, že ponúkne zrušenie sankcií proti Rusku výmenou za dohodu vedúci okrem iného k zníženiu počtu jadrových zbraní. Podľa vlastných slov si želá, aby sa nukleárne arzenály dvoch najväčších jadrových veľmocí "veľmi podstatne zmenšili".

 

Peskov v reakcii na to vyhlásil, že momentálne sa na túto tému nevedú žiadne rokovania.

 

Na margo zrušenia sankcií uvalených na Rusko Peskov pripomenul slová ruského prezidenta Vladimira Putina, že sankcie nie sú agendou Ruska, a to ani vo vnútornej politike, ani na rokovaniach so zahraničnými partnermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies