Putinovi priaznivci-horolezci vyniesli jeho portrét na štvortisícovku

NETKY.SK • 7 Október 2012, 19:01 • 2 min
Putinovi priaznivci-horolezci vyniesli jeho portrét na štvortisícovku

Putinovi priaznivci-horolezci vyniesli jeho portrét na štvortisícovku - Politika Skupina prvotriednych horolezcov rozprestrela dnes na počesť 60. narodenín ruského prezidenta Vladimira Putina jeho portrét vo výške 4150 metrov nad morom na skalnej stene je

slovakia

left justify in out

img

Skupina prvotriednych horolezcov rozprestrela dnes na počesť 60. narodenín ruského prezidenta Vladimira Putina jeho portrét vo výške 4150 metrov nad morom na skalnej stene jedného z najvyšších štítov v ruskom severnom Kaukaze, ktorú vnímajú "ako nezlomnú a večnú ako Putin". Odporcovia ruského vodcu však požadujú jeho odchod do dôchodku.
      "Toto je náš dar Putinovi... Z hĺbky našich sŕdc ho oslavujeme, jeho, ktorý vykonal tak veľa odvážnych vecí pre našu krajinu a je silným garantom šťastia a stability," povedal pre agentúru Reuters vedúci expedície.
      Oslavy narodenín Vladimira Putina dnes v rôznych podobách prebiehajú v celom Rusku. Počas svojho dvanásťročného pôsobenia vo vrcholnej politike si bývalý agent ruskej tajnej služby KGB budoval imidž zdravého a energického muža. Pred fotografmi často pózoval s obnaženou hruďou, ako športovec, poľovník či pilot. Rusky ho v roku 2008 zvolili za najpríťažlivejšieho politika v Ruskej federácii. Podľa septembrového sociologického prieskumu by sa šance vydať sa zaňho chopila každá piata Ruska. 
      Protiputinovskí aktivisti si pri príležitosti jubilea ruského prezidenta robia posmech z jeho kultu osobnosti a žiadajú "odchod dedka do dôchodku". Avizovali zorganizovanie protestného zhromaždenia neďaleko moskovského Červeného námestia a ľudí vyzvali, aby Putinovi prinášali dary zodpovedajúce jeho dôchodcovskému veku, napríklad okuliare na čítanie či fajku. 
      Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov oznámil, že prezident dnes bude oddychovať a deň strávi so svojou najbližšou rodinou. Údajne neplánuje žiadne výnimočné oslavy. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona