Putinovi prekáža veľké množstvo legionárov v Zenite Petrohrad

NETKY.SK • 4 Október 2017, 12:36 • 2 min
Putinovi prekáža veľké množstvo legionárov v Zenite Petrohrad

MOSKVA - Prezidentovi sa nepáči, že najlepší ruský klub nedáva šancu domácim hráčom, čo reprezentácii pred budúcoročnými MS vo futbale veľmi nepomáha.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin verejne skritizoval futbalový klub Zenit Petrohrad. Podľa neho nedáva príležitosť dostatočnému počtu hráčov ruskej národnosti a na ich úkor stavia cudzincov.

 

Rusi sú organizátori MS 2018 a Putin očakáva, že futbal budú prezentovať ako "svoju hru". Zenit však toto motto podľa neho nenapĺňa. "Osem zahraničných hráčov behá v drese Zenitu po ihrisku v zápase Európskej ligy, skvelá práca," ironicky poznamenal vládca Kremľa, ktorý narážal na zápas skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2017/2018 proti Realu Sociedad San Sebastian.

 

V ňom Zenit nastúpil v základnej zostave iba s tromi ruskými hráčmi, piatimi Argentínčanmi, Slovincom, Srbom a Talianom. Práve ruskí hráči však boli v tom zápase veľmi platní - Aleksandr Kokorin dal napríklad dva góly.

 

V najvyššej ruskej súťaži by k drvivej prevahe hráčov zo zahraničia na trávniku prísť nemohlo. Platí v nej totiž pravidlo, že v drese jedného tímu môžu nastúpiť v jednom zápase len šiesti legionári.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies