Putinovi blahoželajú lídri Bieloruska, Arménska i Abcházska

NETKY.SK • 7 Október 2014, 19:08 • 2 min
Putinovi blahoželajú lídri Bieloruska, Arménska i Abcházska

MOSKVA - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko, jeho arménsky kolega Serž Sarksjan a hlava Kazachstanu Nursultan Nazarbajev v utorok zablahoželali ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi k jeho 62. narodeninám.

slovakia

left justify in out

Kým Lukašenko vyjadril presvedčenie, že jeho "úsilie pomôže posilniť priateľstvo medzi oboma krajinami", Sarksjan poukázal na Putinovu "bohatú štátnickú skúsenosť, úctu k princípom a plnenie stanovených cieľov", čo podľa neho bude posilňovať "ruskú štátnosti". Líder kaukazskej krajiny šéfovi Kremľa zároveň poďakoval za jeho snahy nájsť mierové riešenie konfliktu v Náhornom Karabachu a "aktívnu podporu arménskeho členstva v Eurázijskom ekonomickom zväze". Ku gratulantom sa pripojil aj nový prezident gruzínskeho separatistického regiónu Abcházsko Raul Chadžimba.

 

Oslávenec Putin si na utorok vzal deň voľna a odišiel na Sibír, kde sa podľa svojho hovorcu Dmitrija Peskova osamote venuje oddychu. Putin je viac ako pol roka terčom kritiky západných krajín, ktorých lídri ho obviňujú z priamej podpory proruských povstalcov na východe Ukrajiny. Dôsledkom sú najhoršie vzťahy medzi Západom a Ruskom od konca studenej vojny. Západ postupne uvalil na Rusko hospodárske a cestovné sankcie. Rusko v auguste reagovalo zavedením ročného embarga na dovoz potravinárskych výrobkov a produktov zo západných krajín a členských štátov EÚ.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona