Putinovho kritika Navaľného uznali vinným zo sprenevery

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 08:30 • 2 min
Putinovho kritika Navaľného uznali vinným zo sprenevery

MOSKVA - Ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného uznal vo štvrtok súd v meste Kirov vinným zo sprenevery.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra žiada pre neho šesť rokov a pokutu, trest by mal sudca oznámiť v priebehu dňa. Podľa prokuratúry stál Navaľný za spreneverou v súvislosti s nepovoleným predajom dreva a štátu spôsobil škodu vo výške 16 miliónov rubľov (388-tisíc eur). Stať sa tak malo v roku 2009, keď bol poradcom guvernéra kirovského regiónu. Navaľný už predtým odmietol obvinenia ako absurdné a proces označil za politicky motivovaný. Ako uviedol na Twitteri, sudca len jednoducho zopakoval obvinenia prokuratúry a súhlasil s nimi.

Navaľný, jeden z najcharizmatickejších ruských opozičných lídrov, už strávil dva 15-dňové tresty vo väzení za organizovanie protestov proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Na svojom blogu často zverejňuje podozrenia z korupčného správania sa najvyšších ruských predstaviteľov a je preto tŕňom v oku viacerých z nich. Mesto Moskva v stredu schválilo kandidatúru 37-ročného opozičného aktivistu na post moskovského starostu vo voľbách 8. septembra. Uvažoval tiež o kandidatúre v prezidentských voľbách v roku 2018. Konečný verdikt v procese, v ktorom čelí obvineniam zo sprenevery, však tieto jeho snahy očividne zmarí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies