Putinove slová o zabratí Kyjeva sú vytrhnuté z kontextu

NETKY.SK • 2 September 2014, 11:12 • 2 min
Putinove slová o zabratí Kyjeva sú vytrhnuté z kontextu

MOSKVA - Medializovaný výrok ruského prezidenta Vladimira Putina, že Rusko môže zabrať Kyjev "do dvoch týždňov", bol vytrhnutý z kontextu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V utorok to povedal Putinov zahraničnopolitický poradca Jurij Ušakov, podľa ktorého mali prezidentove slová v kontexte úplne iný zmysel. Presný význam Putinovych slov však nešpecifikoval. Taliansky denník La Repubblica v pondelok informoval o Putinovom výroku počas telefonického rozhovoru s predsedom Európskej komisie Josém Manuelom Barrosom o kríze na Ukrajine. "Ak by som chcel, zaberiem Kyjev do dvoch týždňov," citovali noviny ruského prezidenta.

 

Putin sa vyjadril v čase, keď Európska únia dala Rusku týždňové ultimátum, aby prestalo zasahovať do situácie na východe Ukrajiny, inak zavedie nové sankcie. Nemecká kancelárka Angela Merkelová označila v pondelok sprísnenie sankcií proti Rusku za nevyhnutné, keďže agresiu Moskvy voči Ukrajine podľa nej nemožno tolerovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona