Putinove potravinové embargo zasiahlo aj veľké slovenské firmy!

NETKY.SK • 8 August 2014, 09:30 • 2 min
Putinove potravinové embargo zasiahlo aj veľké slovenské firmy!

BRATISLAVA - Denníku Hospodárske noviny sa podarilo zistiť mená slovenských firiem, ktoré dostali odvčera zákaz na dovoz výrobkov do Ruska.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi sú hráči ako Rajo, Tauris, Mecom, Gmermilk, Syráreň Bel Slovensko, AV AKC Vlčany, Liptospol a GeLiMa. "Akurát dnes sme posielali jeden kamión do Ruska. Teraz stojí pred firmou", potvrdil riaditeľ spoločnosti Gemermilk Ľubomír Užik. Rusko je pre Gemermilk kľúčový trh, keďže vývoz sušeného mlieka, do tejto krajiny tvorí približne dve tretiny jeho tržieb. "Hľadáme spôsoby, ako to vyriešiť. Dúfame, že by mohol zasiahnuť Brusel či samotné Slovensko a vykúpiť časť produkcie", hovorí Užik.

 

Protiúder Moskvy zasiahol aj spracovateľa mäsa Mecom, ktorý patrí finančnej skupine Penta. Na odvetu tak doplatia potravinári. Ľuďom to však môže priniesť nižšie ceny, konštatuje denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies