Putinova popularita je na úrovni rekordu spred šiestich rokov

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:05 • 2 min
Putinova popularita je na úrovni rekordu spred šiestich rokov

MOSKVA – Podpora ruského prezidenta Vladimira Putina je takmer rovnaká ako v roku 2008, kedy bola najvyššia v celej jeho politickej kariére.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov májového prieskumu, ktorého výsledky vo štvrtok zverejnil portál ruskej tlačovej agentúry RIA Novosti. S Putinom ako hlavou štátu je spokojných takmer 86 percent Rusov. Popularita trojnásobného prezidenta Ruska stúpa piaty mesiac v rade a od začiatku roka sa podľa centra VTsIOM zvýšila o tretinu. Spokojnosť s rodákom z Petrohradu tak už je na úrovni preferencií z apríla roku 2008, keď Putin odchádzal po dvoch funkčných obdobiach z prezidentského kresla.

 

Prieskum na vzorke 1600 respondentov v rámci všetkých oblastí rozľahlej krajiny taktiež odhalil rekordnú popularitu vládnej strany Jednotné Rusko. Tá od začiatku roka stúpla zo 42 percent na súčasných viac ako 60 percent, čo je najviac za uplynulých šesť rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies