Putinov tiger je podozrivý, že na severovýchode Číny dlávi sliepky

NETKY.SK • 15 Október 2014, 14:02 • 2 min
Putinov tiger je podozrivý, že na severovýchode Číny dlávi sliepky

PEKING - Tiger, ktorého do divočiny na Sibíri vypustil osobne ruský prezident Vladimir Putin, je podozrivý z vyplienenia kurínu na severovýchode Číny. Informovala o tom dnes agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Čínske úrady sú presvedčené, že tiger ussurijský, nazývaný aj tiger sibírsky, prešiel z Ruska do Číny a v pohraničnej provincii Chej-lung-ťiang prepadol kurín, kde zožral päť sliepok. Možno povedať, že tiger tak spôsobil medzinárodný incident.
     

Putin pustil v máji do voľnej prírody tri ohrozené tigre sibírske so sledovacími zariadeniami, ktoré sa tak pripojili k piatim stovkám žijúcim momentálne voľne na Sibíri a severozápade Číny.
     

Srsť, fekálie a stopy zanechané tigrom objavili aj v niekoľkých oblastiach odľahlých lesov v pohorí Malý Chingan, ktoré sa nachádza v provincii Chej-lung-ťiang - túto informáciu zverejnil už skôr miestny čínsky lesník.
     

Dodal, že ruskí predstavitelia oznámili minulý týždeň v piatok provinčnému lesnému úradu, že tigra menom Kuzia vystopovali až v čínskom pohorí, kde sa pohybuje.
     

Čínski lesníci však tigra chránia, a tak neprezradia presné miesto, kde sa Kuzia pohybuje.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies