Putinov návrat k socializmu: Nariadil zaviesť päťročný plán

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 16:29 • 2 min
Putinov návrat k socializmu: Nariadil zaviesť päťročný plán

MOSKVA - Viac ako 20 rokov po rozpade Sovietskeho zväzu (ZSSR) zavádza Rusko opäť päťročný plán ekonomického rozvoja.

slovakia

left justify in out

Na nariadenie prezidenta Vladimíra Putina vypracovali a predložili ruské ministerstvá nové plány na roky 2013 až 2018, uviedla podľa agentúry Interfax vo štvrtok hovorkyňa vlády Natalija Timakovová. Putin nedávno žiadal o dlhodobejšie plány ekonomického rozvoja ruského hospodárstva.

Päťročné plány komunistov viedli v minulosti k rozšírenému nedostatkovému hospodárstvu v Sovietskom zväze. Kritici vytýkajú bývalému príslušníkovi ruskej tajnej služby KGB, že chce vytvoriť štát podľa vzoru Sovietskeho zväzu. Putin nedávno obnovil aj titul z čias komunizmu Hrdina práce, ktorý zanikol spolu s rozpadom Sovietskeho zväzu v roku 1991. Putin to svojho času označil za "najväčšiu geopolitickú katastrofu storočia". Titul Hrdina práce získali za čias ZSSR tisíce sovietskych robotníkov, čím si zabezpečili v spoločnosti špeciálne privilégiá a postavenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies