Putinov geniálny plán: Zničí dolár nákupom zlata?!

NETKY.SK • 18 December 2014, 16:48 • 2 min
Putinov geniálny plán: Zničí dolár nákupom zlata?!

MOSKVA – Dimitrij Kaliničenko pre ruský portál Investcafe.ru povedal, že západné ekonomiky sa ocitli v Putinovej pasci. Rusko údajne nakúpilo zlato, aby ukončilo nadvládu doláru. Toto tvrdenie analyzoval zakladateľ server GoldStockBull.com Jason Hamlin.

slovakia

left justify in out

Podľa zatiaľ nemedializovaných informácií Rusko nakúpilo až 150 ton zlata. Ak je to pravda, tak podľa Hamlina sa „Západ chytil do Putinovej pasce“. Hamlin sa však diví, prečo o tejto záležitosti mlčia západné médiá a ekonómovia. „Umelé znižovanie cien ropy Spojenými štátmi a ich západnými spojencami už raz prinieslo úspech, pretože prispelo ku kolapsu Sovietskeho zväzu. Ale história sa obvykle opakuje a tento krát musí Západ čeliť odlišnej situácii,“ povedal Hamlin.

 

img

 

Zatiaľ nikto netuší, kam týmto Putin smeruje. „Bez ohľadu na to ako sa to môže javiť podivné, tak Putin predáva ruský plyn a ropu za zlato,“ tvrdí Hamlin. Rusko nakúpilo v treťom kvartáli 2014 55 ton zlata, čo je viac ako všetky centrálne banky z celého sveta.

 

Podľa Hamlina Západ stojí a padá s dolárom. Putin všetky doláre mení na zlato, ktoré vo svete ekonómovia považujú za antidolár. Ceny zlata sú umelo znižované americkým FED-om a Západ tlačí na ich ďalšie znižovanie a rovnako tak aj na ceny ropy. „Tým na jednej strane deformuje ekonomickú realitu v prospech doláru a na druhej strane sa snaží zničiť ruskú ekonomiku,“ povedal Hamlin.

 

„Ceny zlata a ropy sú dnes zámerne podhodnotené a v tejto situácii Putin predáva ropu a plyn za doláre umelo posilnené Západom a okamžite ich využíva na nákup zlata, ktoré Západ zas zámerne oslabuje," hovorí Hamlin a dodáva, že kľúčovú úlohu hrá aj urán: „Taktiež urán Rusko do USA predáva za doláre, za ktoré nakupuje zlato. Táto brilantná ekonomická stratégia robí zo Západu agresívneho hada, ktorý hltá svoj vlastný chvost,“ prirovnáva Hamlin.

 

Rovnakú stratégiu má aj Čína, ktorá nakupuje za doláre zlato. Pri transakciách medzi Ruskom a Čínou sa už doláre nepoužívajú a obchoduje sa iba so zlatom.

 

img

 

Zlato zo Západných rezerv nakupujú hlavne Rusko, Čína, Kazachstan, Brazília a India. „Pri súčasnom tempe znižovania zásob zlata tak Západ nemá čas proti Rusku čokoľvek podniknúť a zrútenie západného sveta založeného na petrodolároch je skutočne blízko. Západný svet sa doposiaľ s takouto ofenzívou nestretol. Rusko a Čína zásadne zmenia rolu amerického doláru v svetovom menovom systéme,“ analyzuje Hamlin.

 

Západ podľa Hamila udržuje hegemóniu doláru pomocou takzvaných farebných revolúcií, alebo vojenskou agresiou. „V prípade Ruska sú však obidva scenáre neuskutočniteľné. Rusi nie sú ochotní vymeniť svoju slobodu za budúcnosť svojich detí  za západnú klobásu. To vyplýva z vysokej popularity Putina. Rovnako tak nemôže byť reč o vojenskej agresii, pretože Rusko nie je Juhoslávia ani Irak a Líbya. Do úvahy nepripadá ani preventívny jadrový úder síl NATO,“ myslí si Hamlin.

 

Západ sa tak ocitol v „Putinovej zlatej pasci“. „Stále platí pravidlo, že pravidlá určuje ten, kto má viac zlata. Všetci na Západe o tom zatiaľ mlčia, pretože nevedia ako sa z nej dostať von. Verejnosť sa čokosko začne pýtať, ako dlho ešte bude môcť Západ kupovať ruskú ropu a zemný plyn výmenou za zlato. Druhou otázkou bude, čo sa stane s petrodolármi, až Západ príde o všetky zásoby zlata. Na obidve otázky dnes nie je schopný na Západe nikto odpovedať. A tomu sa dámy a pańi hovorí šach mat,“ dodáva Hamlin.

 

Celý text v angličtine nájdete TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona