Putinov biely žeriav sa počas letu na juh stratil, ale našli ho

NETKY.SK • 18 Október 2013, 18:36 • 2 min
Putinov biely žeriav sa počas letu na juh stratil, ale našli ho

MOSKVA - Jeden z mladých sibírskych bielych žeriavov, ktorých ruský prezident Vladimir Putin vlani učil migrovať na juh, sa neskôr počas letu stratil svojmu kŕdľu, ale našli ho a prepravili do Moskvy. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Putin oblečený v bielej kombinéze v septembri 2012 letel na závesnom motorizovanom klzáku pred kŕdľom ohrozených vtákov, vychovaných v zajatí, a imitoval dospelého žeriava. V rámci projektu Let nádeje učil mláďatá, ako majú sledovať lietadlo a takto migrovať na juh do strednej Ázie. Tam sú pre ne pripravené zimoviská.

Jedného z kŕdľa žeriavov nedávno spozorovali v Ťumenskej oblasti v západnej Sibíri a podľa krúžku na pravej nohe sa zistilo, že pochádza z "Putinovho kŕdľa". Žeriava letecky dopravili do Moskvy, kde jeho dnešný prílet nakrútila štátna ruská televízia. Biely vták, nazvaný Havran, strávi zimu v prírodnej rezervácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies