Putina pozvali do Francúzska na oslavy konca prvej svetovej vojny

NETKY.SK • 30 August 2018, 16:46 • 2 min
Putina pozvali do Francúzska na oslavy konca prvej svetovej vojny

PARÍŽ - Francúzsko pozvalo ruského prezidenta Vladimira Putina na oslavy 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny. Potvrdil to vo štvrtok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Uviedol, že Putin pozvanie v súčasnosti zvažuje. "Ak sa rozhodne uskutočniť túto návštevu, vydáme príslušné oznámenie," dodal Peskov.

 

Zdroj z administratívy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona uviedol pre TASS, že Putina pozvali do Paríža spolu s lídrami ďalších 80 štátov.

 

Macron sa už skôr vyjadril, že na oslavy stého výročia ukončenia prvej svetovej vojny (1914-18) plánuje pozvať lídrov krajín, ktoré sa tejto vojny zúčastnili. Hlavy štátov, premiéri a predstavitelia medzinárodných organizácií by mali pri tejto príležitosti prediskutovať iniciatívy zamerané na uvoľnenie globálneho napätia. Podujatie by sa malo konať v Paríži v dňoch 11.-13. novembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies