Putin: ZSSR nemal podiel na vypuknutí druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 4 Október 2019, 09:04 • 2 min
Putin: ZSSR nemal podiel na vypuknutí druhej svetovej vojny

SOČI - Ruský prezident Vladimir Putin odmietol vo štvrtok tvrdenia o tom, že Tretia ríša a Sovietsky zväz (ZSSR) mali spoločný podiel na vypuknutí druhej svetovej vojny, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Počas svojho príhovoru na konferencii v meste Soči na juhu Ruska Putin pripustil, že stalinské represie sú "temnou kapitolou" ruských dejín. Tvrdenia podľa ktorých mal Stalin podiel na vypuknutí druhej svetovej vojny, však ruský líder označil za "vrchol cynizmu", pričom poukázal na rozhodujúcu úlohu ZSSR v porážke nacistického Nemecka.

 

img

 

Dva týždne po tom, ako Tretia ríša 1. septembra 1939 napadla Poľsko, zaútočil z východu na Druhú poľskú republiku aj Sovietsky zväz. Stalo sa tak na základe tajných dodatkov paktu o neútočení medzi ZSSR a Nemeckom.

 

Ruský predstavitelia však tvrdia, že Moskva bola k útoku na Poľsko donútená neschopnosťou Západu, postaviť sa efektívne proti agresii Tretej ríše.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies