Putin zrušil zákaz demonštrácií počas olympiády

NETKY.SK • 4 Január 2014, 09:21 • 2 min
Putin zrušil zákaz demonštrácií počas olympiády

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu zrušil zákaz demonštrácií počas zimných olympijských hier v čiernomorskom letovisku Soči a podriadil sa tak tlaku zo strany Medzinárodného olympijského výboru (IOC).

slovakia

left justify in out

Prezidentský dekrét umožňuje konanie demonštrácií a pochodov v miestach povolených úradmi v Soči. Hovorí tiež, že úrady stanovia maximálny počet osôb, ktoré sa môžu na takýchto protestoch zúčastniť. Putin v auguste prezidentským dekrétom všetky demonštrácie počas zimnej olympiády zakázal v období od 7. januára do 21. marca 2014. Opatrenie sa stalo terčom kritiky a viacerí svetoví lídri už oznámili, že do Soči nepôjdu na protest proti nedodržiavaniu ľudských práv v Rusku.

Ruské olympijské hry sa budú konať od 7. do 23. februára 2014, následne, až do 16. marca sa budú konať paraolympijské hry. Podujatie je však už teraz terčom medzinárodnej kritiky najmä pre environmentálne dopady, ale aj korupciu a nerešpektovanie vlastníckych práv majiteľov pozemkov, kde stavajú športoviská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies