Putin zrušil schôdzku k dopingovému škandálu, cestu mu prekazilo počasie

NETKY.SK • 11 November 2015, 13:14 • 2 min
Putin zrušil schôdzku k dopingovému škandálu, cestu mu prekazilo počasie

MOSKVA - Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin zrušil na stredu plánované stretnutie s lídrami športového života v krajine, na ktorom mali prerokovať ďalší postup v súvislosti s obvineniami zo štátom riadeného podvodu s užívaním zakázaných látok a kamuflovania pozitívnych nálezov.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova sa prezident nemohol dostaviť na miesto schôdzky do Soči pre nepriaznivé poveternostné podmienky. Hustý dážď totiž prerušil akékoľvek letecké spojenie s dejiskom zimných olympijských hier 2014. Putin sa mal v Soči stretnúť aj so šéftrénerom ruských atlétov Jurijom Borzakovským. Lídri športových odvetví sa namiesto toho zídu v meste Mineraľnyje Vody v Stavropoľskom kraji pod vedením prezidenta Ruského olympijského výboru Alexandra Žukova. Putin bude s nimi neskôr hovoriť osobitne.


Ruský šport a atletika obzvlášť sa dostali do nemilosti Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) na základe zistení vyšetrovacej komisie, ktoré boli v pondelok publikované v obsiahlej správe. Autori okrem iného odporučili zakázať ruským atlétom účasť na všetkých medzinárodných podujatiach vrátane budúcoročných olympijských hier v Riu de Janeiro.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies