Putin znepokojený vývojom na Ukrajine; vyjadril sústrasť rodinám mŕtvych v Odese

NETKY.SK • 3 Máj 2014, 14:05 • 2 min
Putin znepokojený vývojom na Ukrajine; vyjadril sústrasť rodinám mŕtvych v Odese

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin je mimoriadne znepokojený vývojom na Ukrajine a tým, ako je celá situácia interpretovaná niektorými krajinami svetového spoločenstva, uviedol dnes podľa agentúry ITAR-TASS kremeľský hovorca Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Poznamenal tiež, že najvyšší predstaviteľ ruského štátu dostáva nepretržite informácie o vývoji na ukrajinskom juhovýchode. "Spravodajské a príslušné agentúry mu správy podávajú," dodal Peskov.
      

Putin vyjadril hlbokú sústrasť rodinám ľudí, ktorí zahynuli pri piatkových násilnostiach v Odese. Za zločin v tomto juhoukrajinskom meste nesú zodpovednosť kyjevské vládne orgány a sú fakticky jeho spolupáchateľom, dodal prezident.
      

Kremeľ ľutuje schválenie trestnej operácie na juhovýchode Ukrajiny a domnieva sa, že slová šéfky zahraničnej politiky Európskej únie Catherine Ashtonovej o tom, že kyjevská vláda má monopol na používanie násilia, sú z hľadiska ľudského porozumenia neakceptovateľné.
      

Tí, čo charakterizujú "kyjevskú juntu ako legitímnu", sú takisto spolupáchateľmi zločinu, ktorý sa stal v Odese, povedal Dmitrij Peskov.
      

Rusko bude pokračovať v snahe nájsť spôsoby, ako začať dialóg o situácii na Ukrajine, avšak nemôže byť v tomto úsilí samo, dodal Putinov hovorca. "Uvedomujeme si, že bez dialógu s našimi európskymi partnermi je uspieť nemožné," zdôraznil Peskov s tým, že "nemôžeme sa o dialóg pokúšať sami", píše ITAR-TASS.
      

Pri piatkových pouličných prestrelkách medzi proruskými skupinami a prokyjevskými demonštrantmi a následnom podpálení budovy odborov zahynuli v Odese zhruba štyri desiatky ľudí a ďalších vyše 200 utrpelo zranenia. Polícia zatkla viac než 130 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies