Putin: Žiadna krajina nie je schopná sama efektívne bojovať proti terorizmu

NETKY.SK • 28 Október 2015, 18:55 • 2 min
Putin: Žiadna krajina nie je schopná sama efektívne bojovať proti terorizmu

MOSKVA - Žiadna krajina nie je schopná sama efektívne bojovať proti terorizmu. Na dnešnom zasadaní Rady riaditeľov orgánov bezpečnosti a tajných služieb členských krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ) to vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Putin poznamenal, že "hrozieb vo svete nie je menej" a situácia sa zhoršuje, keďže staré hrozby dopĺňajú nové. Šéf Kremľa obzvlášť upozornil na komplikovanú situáciu v Afganistane a na Blízkom východe, uviedla agentúra TASS.

 

Po skončení 39. zasadania rady ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) uviedla, že bezpečnostné služby SNŠ zamerajú spoločné úsilie na "odhalenie a likvidáciu kanálov, ktoré sa využívajú na prepravu militantov a dodávky zbraní, ako aj zdrojov financovania tejto kriminálnej aktivity".

 

"Zasadanie formulovalo spôsoby zlepšenia mechanizmu spolupráce pri odhaľovaní osôb, ktoré podstupujú ideologický a podvratný teroristický výcvik v Sýrii a Afganistane, a diskutovalo sa o zavedení balíka opatrení zameraných na koordináciu úsilia určeného na neutralizáciu nezákonných aktivít militantov," dodala FSB.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies