Putin žiada od Holandska ospravedlnenie za zadržanie ruského diplomata

NETKY.SK • 8 Október 2013, 11:28 • 2 min
Putin žiada od Holandska ospravedlnenie za zadržanie ruského diplomata

DENPASAR - Šéf Kremľa Vladimir Putin žiada od Holandska ospravedlnenie za údajný útok na ruského diplomata a jeho následné násilné zadržanie. Holandská polícia ho zatkla cez víkend v Amsterdame, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Rusko predložilo protestnú nótu za zaobchádzanie s diplomatom Dmitrijom Borodinom, ktoré označilo za porušenie diplomatických pravidiel. "Je to hrubé porušenie Viedenskej konvencie. Očakávame vysvetlenie, ospravedlnenie a potrestanie vinníkov," odkázal Putin z Indonézie, kde sa zúčastňuje na summite Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC).

Ruská televízia Rossija 24 informovala, že polícia vtrhla do Borodinovho bytu, zaútočila na neho a na policajnej stanici ho bez vysvetlenia zadržiavala niekoľko hodín.

Podľa RIA Novosti ide o ďalší nepríjemný zvrat vo vzťahoch medzi oboma krajinami po nedávnom zatknutí aktivistov Greenpeace v Rusku a zadržaní ich lode, ktorá je zaregistrovaná v Holandsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona