Putin zavíta za pápežom Františkom

NETKY.SK • 25 November 2013, 08:46 • 2 min
Putin zavíta za pápežom Františkom

VATIKÁN - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok počas návštevy Talianska zavíta aj do Vatikánu.

slovakia

left justify in out

Stretne sa tam s pápežom Františkom, s ktorým má naplánovanú diskusiu na viaceré témy vrátane riešenia konfliktu v Sýrii. Putin chce tiež podľa ruských médií ešte viac zlepšiť vzťahy medzi pravoslávnou a rímskokatolíckou cirkvou.

Putin sa na verejnosti prezentuje ako oddaný kresťan a počas významných sviatkov často navštevuje pravoslávne omše. Šéf Kremľa podľa vlastných slov číta aj Bibliu a jej výtlačok má vraj uložený vo svojom vládnom špeciáli. Za jeho éry sa zintenzívnili vzťahy medzi najvyššími predstaviteľmi pravoslávnej cirkvi a vládou. Do Vatikánu však pricestuje "v prvom rade ako prezident a až v druhom rade ako člen pravoslávnej cirkvi," informuje spravodajský portál Moscow Times. Naznačuje to, že Putin sa s Františkom bude baviť predovšetkým o medzinárodných otázkach a nie o duchovných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona