VIDEO Putin zas potvrdil, že je z ocele. Bez zábran sa ponoril do ľadovej vody

NETKY.SK • 19 Január 2018, 08:22 • 2 min
VIDEO Putin zas potvrdil, že je z ocele. Bez zábran sa ponoril do ľadovej vody

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin sa už ako každý rok počas osláv Epifánie, čo je tradičný krst v pravoslávnej cirkvi, vykúpal v ľadovej vode.

slovakia

left justify in out

Tento zvyk, ktorý udržiavajú pravoslávny, si pripomína krst Krista v rieke Jordán pred viac ako dvoma tisícročiami. Putin sa bez váhania ponoril do ľadovej diery v jazere Seliger, ktoré sa nachádza severne od Moskvy.

 

Týmto gestom zas raz potvrdil, že nie je žiadna “bábovka“, ale naozaj tvrdý muž, ktorý ide ostatným príkladom. Predtým ako rázne vykročil k vode, stihol ešte zažartovať s novinármi, či je im zima. Následne si vyzliekol svoj kabát a smelo sa vrhol do ľadovej vody, ktorú predtým požehnal duchovný.

 

Toto tradičné kúpanie v treskúcej zime a studenej vode riek či rybníkov sa uskutočňuje vždy v noci z 18. na 19. januára. Aj napriek tomu, že tohtoročné sviatky boli čo sa týka zimy o niečo miernejšie ako bežne bývajú, teplota vody v jazere Seliger dosahovala maximálne 6 či 7 stupňov Celzia. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies