Putin zakladá Národnú gardu

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 18:00 • 2 min
Putin zakladá Národnú gardu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes v Kremli oznámil, že dal príkaz na vytvorenie nového bezpečnostného útvaru - Národnej gardy. Povedal, že útvar sa zameria na boj proti terorizmu a organizovanému zločinu.

slovakia

left justify in out

Národná garda vznikne na základe vojsk ministerstva vnútra a povedie ju ich veliteľ, bývalý šéf Putinovej ochranky Viktor Zolotov, informovala tlačová agentúra AP.  Ruské médiá v tejto súvislosti informovali, že by malo ísť o útvar so 400.000 príslušníkmi. Putin svoje rozhodnutie zverejnil počas stretnutia so Zolotovom a ďalšími predstaviteľmi bezpečnostných síl, ktoré odvysielala televízia.

 

V dnes zverejnenom prezidentskom výnose sa píše, že nový bezpečnostný útvar bude mať tiež právomoc na zásahy počas masových nepokojov a na ich potlačenie bude môcť používať nesmrtiace zbrane ako napríklad omračujúce granáty. Putinov hovorca Dmitrij Peskov však dodal, že jej vytvorenie nesúvisí so septembrovými parlamentnými voľbami.

 

Putin tiež vydal príkaz, aby federálna protidrogová agentúra, Federálna služba pre kontrolu obratu narkotik (FSKN) a Federálna migračná služba (FMS) Ruskej federácie prešli pod ministerstvo vnútra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies