Putin zakázal protesty v Soči počas olympijských hier

NETKY.SK • 23 August 2013, 19:30 • 2 min
Putin zakázal protesty v Soči počas olympijských hier

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin preventívne zakázal akékoľvek demonštrácie počas budúcoročných zimných olympijských hier v čiernomorskom letovisku Soči. Vyplýva to z jeho prezidentského dekrétu, ktorého znenie v piatok zverejnil Kremeľ v novinách Rossijskaja Gazeta.

slovakia

left justify in out

Celé Soči ako aj jeho okolie pritom rozdelia do viacerých "bezpečnostných zón", kde budú zakázané protesty. Prístup do viacerých z nich bude zakázaný aj pre akúkoľvek motorovú dopravu. Dekrét zakazuje "demonštrácie nesúvisiace s konaním olympijských hier" od 7. januára do 21. marca 2014. Opatrenie je terčom kritiky najmä zo strany aktivistov bojujúcich za práva gejov a lesbičiek, ktorí chceli v Soči demonštrovať na protest proti nedávno schválenej legislatíve zakazujúcej propagáciu homosexuality.

Ruské olympijské hry sa budú konať od 7. do 23. februára 2014. Podujatie je však už teraz terčom medzinárodnej kritiky najmä pre environmentálne dopady, ale aj korupciu a nerešpektovanie vlastníckych práv majiteľov pozemkov, kde stavajú športoviská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies