Putin zagratuloval Rousseffovej k víťazstvu v prezidentských voľbách

NETKY.SK • 27 Október 2014, 18:21 • 2 min
Putin zagratuloval Rousseffovej k víťazstvu v prezidentských voľbách

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin zagratuloval dnes staronovej brazílskej prezidentke Dilme Rousseffovej k nedeľnému víťazstvu vo voľbách do najvyššej štátnej funkcie spojenej i s premiérskym postom. Oznámila to agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na tlačové oddelenie Kremľa.

slovakia

left justify in out

"Prezident Putin si vysoko cení pozornosť, ktorú Dilma Rousseffová venuje strategickému partnerstvu medzi oboma krajinami a potvrdil svoju pripravenosť pokračovať v konštruktívom dialógu, aktívnej spolupráci v rozličných oblastiach, ako aj v rámci OSN, G20, BRICS a iných organizácií," uvádza sa vo vyhlásení.
     

Podľa údajov najvyššieho brazílskeho volebného súdu Rousseffová zvíťazila v druhom kole prezidentských volieb so ziskom 51,5 percenta hlasov, kým jej protikandidát Aécio Neves získal 48,4 percenta hlasov. Neves, ktorému sa dostalo silnej podpory od strednej a vyššej vrstvy, priznal svoju porážku a zablahoželal víťazke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona