Putin vyzval Obamu na spoluprácu medzi Ruskom a USA

NETKY.SK • 30 December 2015, 15:01 • 2 min
Putin vyzval Obamu na spoluprácu medzi Ruskom a USA

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo svojom novoročnom posolstve adresovanom svojmu americkému náprotivku Barackovi Obamovi vyzval v súvislosti problémami vo svete na spoluprácu medzi obidvoma krajinami.

slovakia

left justify in out

"Vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi sú životne dôležité pre zaistenie globálnej bezpečnosti," uvádza sa v Putinovom novoročnom pozdrave. Putin tiež uviedol, že "obe krajiny sa úspešne popasujú s novými výzvami a hrozbami, ak vstúpia do "konštruktívneho dialógu".


Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sú pre anexiu Krymského polostrova Ruskom a podporu proruských separatistov na východe Ukrajiny najhoršie od skončenia studenej vojny. Spojené štáty a iné krajiny na tieto udalosti reagovali uvalením sankcií na ruských predstaviteľov, štátne podniky a celé priemyselné odvetvia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies