Putin vyzval Netanyahua, aby sa zdržal akcií, ktoré destabilizujú situáciu v Sýrii

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 16:16 • 2 min
Putin vyzval Netanyahua, aby sa zdržal akcií, ktoré destabilizujú situáciu v Sýrii

MOSKVA - Telefonicky rozhovor sa uskutočnil z iniciatívy izraelskej strany. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin a predseda vlády Izraela Benjamin Netanyahu telefonicky diskutovali o situácii v Sýrii, pri ktorom ich ruský vodca vyzval zdržať sa akcií, ktoré destabilizujú situáciu v tejto krajine. O tom informuje tlačová agentúra Kremľa.

     

"Z iniciatívy Izraelskej strany sa uskutočnil telefonický rozhovor prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina s predsedom vlády Štátu Izraela Benjaminom Netanyahu. Diskutovali o sýrskej otázke, a to aj v súvislosti s nedávnymi raketovymi útokmi izraelských vzdušných síl na letisko T-4 v provincii Homs. Vladimir Putin zdôraznil zásadný význam rešpektovania zvrchovanosti Sýrie a vyzval zdržať sa akýchkoľvek krokov, ktoré by ešte viac destabilizovali situáciu v tejto krajine, čo predstavuje aj hrozbu pre jej bezpečnosť," píše sa v správe.
   

Na tlačovom oddelení taktiež poznamenali, že obe strany sa dohodli o pokračovaní kontaktov. 9. apríla, vojenské letisko T-4 v sýrskej provincii Homs zasiahol masívny raketový úder, Sýria z toho obvinila Izrael. Na Ministerstve obrany Ruskej federácie informovali, že dva lietadlá F-15 izraelských vzdušných síl, sa nachádzali v nebi nad Libanonom a odtiaľ spustili na letisko osem rakiet, päť z ktorých boli zničené sýrskymi jednotkami protivzdušnej obrany.
     

Raketový útok sa konal krátko potom, čo sa objavili správy o údajnom chemickom útoku, zo strany vládnych jednotiek v meste Dúma. Na Ministerstve obrany Ruskej federácie odmietli správy o používaní chemických zbraní sýrskymi jednotkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies