Putin vyzval na boj proti prejavom nacizmu

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 16:54 • 2 min
Putin vyzval na boj proti prejavom nacizmu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyzval dnes na boj proti akýmkoľvek prejavom nacizmu. "Obroda ideí nacizmu vyvoláva vážne obavy," povedal na stretnutí s predstaviteľmi medzinárodných občianskych a náboženských organizácií.

slovakia

left justify in out

Putin sa poďakoval židovskej komunite a občianskym organizáciám za to, že nekompromisne, aktívne a odvážne pokračujú v boji proti prejavom nacistickej ideológie. "Považujeme vás za svojich najbližších spojencov v tomto smere a žiadam vás, aby ste nás tiež takto brali," uviedol šéf Kremľa.
     

Poznamenal, že dnešná schôdzka sa konala v predvečer výročia tragických udalostí z roku 1942, keď sa v Sevastopole na Kryme stali obeťami vraždenia tisíce Židov. Pripomenul, že "šesť miliónov Židov bolo popravených v Sovietskom zväze a Európe".
     

"Tragédia židovského ľudu má osobité miesto medzi zločinmi, ktoré spáchalo nacistické Nemecko počas vojny. V Rusku cítime túto bolesť ako nikto iný, pretože počas druhej svetovej vojny zahynulo vyše 20 miliónov sovietskych občanov," dodal ruský prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona