Putin vyjadril spokojnosť s vývojom rusko-iránskych vzťahov

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 18:05 • 2 min
Putin vyjadril spokojnosť s vývojom rusko-iránskych vzťahov

UFA - Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril spokojnosť s vývojom vzťahov svojej krajiny s Iránom.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa to uviedol počas stretnutia so svojím iránskym náprotivkom Hasanom Rúháním, oznámila dnes agentúra TASS.


"Celkovo môžeme byť spokojní s tým, ako sa vyvíjajú naše vzťahy. Sú tu však stále určité záležitosti, ktoré si z našej strany vyžadujú osobitnú pozornosť. Som rád, že máme príležitosť o tom dnes hovoriť," povedal Putin ohľadom vzťahov s Iránom. 


Ruský prezident poďakoval Rúhánímu za rozhodnutie zúčastniť sa na summite hospodárskeho zoskupenia BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika). "Irán je naším tradičným a spoľahlivým partnerom," zdôraznil Putin. 


Podľa najvyššieho ruského predstaviteľa sa vzťahy medzi oboma krajinami vyvíjajú správnym smerom napriek všetkým ťažkostiam, ktoré momentálne sužujú globálnu ekonomiku, ako aj sankciám uvaleným na Moskvu zo strany Západu. 


"Obchodný obrat za uplynulý rok vzrástol, hoci nie významne, pričom tento trend pokračoval aj prvom kvartáli tohto roka," poznamenal Putin, ktorý poukázal aj na vývoj medziparlamentných vzťahov medzi oboma štátmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies