Putin vyjadril podporu zmluve START o jadrovom odzbrojení s USA

NETKY.SK • 30 December 2010, 08:30 • 2 min
Putin vyjadril podporu zmluve START o jadrovom odzbrojení s USA

Putin vyjadril podporu zmluve START o jadrovom odzbrojení s USA - Politika Ruský premiér Vladimir Putin dnes ocenil novú zmluvu START so Spojenými štátmi o obmedzení počtu jadrových zbraní, ktorú minulý týždeň schválil americký Senát. Putin pritom zablaho

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin dnes ocenil novú zmluvu START so Spojenými štátmi o obmedzení počtu jadrových zbraní, ktorú minulý týždeň schválil americký Senát. Putin pritom zablahoželal prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi, ktorý dohodu presadzoval, k dokončeniu práce na tejto dohode.
      Zmluvu ešte musí ratifikovať ruský parlament, čo sa očakáva v priebehu januára.
      Premiér na dnešnom rokovaní vlády vyhlásil, že dohoda START posilní medzinárodnú bezpečnosť, ale Rusku pomôže aj pri rozvíjaní jej ekonomiky zlepšením klímy pre investície.
      "Je to vážne rozhodnutie, ktoré bude mať dopad nielen na otázky spojené s medzinárodnou bezpečnosťou," povedal Putin. "Pre nás je to dôležité, pretože vytvára priaznivé vonkajšie podmienky pre realizáciu sociálnych a ekonomických iniciatív vo vnútri tejto krajiny."
      Vyjadrenia predsedu vlády znamenajú jeho jasnú podporu pre schválenie zmluvy v ruskom zákonodarnom zbore.
      Zmluva, podpísaná v apríli prezidentmi USA a Ruska, zaväzuje obe strany k zníženiu počtu strategických jadrových hlavíc na 1550 - oproti súčasnému limitu 2200 hlavíc. Počíta tiež s vytvorením monitorovacieho a kontrolného systému.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies